Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-05@10:12:03 GMT

رژیم غذایی کتو چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۸۹۶۸۲

رژیم غذایی کتو چیست؟

ایجاد تغییراتی در رژیم غذایی می‌تواند به طور قابل توجهی علائم بیماری‌های خودایمنی را بهبود بخشیده یا حتی بیماری را وارد مرحله خاموشی کند. اما اگر بخواهیم یک بیماری خودایمنی را زیر کنترل داشته باشیم کدام رژیم غذایی بهترین گزینه است؟

هنوز پاسخ مشخصی به این پرسش وجود ندارد، اما هر رژیم غذایی که انتخاب می‌کنید باید توانایی مبارزه با التهاب و نه افزایش آن را داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیماری‌های خودایمنی در التهاب مزمن ریشه دارند. التهاب مزمن موجب تحریک عوامل مختلفی می‌شود که سیستم ایمنی را گیج کرده و موجب حمله آن به اندام‌ها و بخش‌هایی از بدن می‌شود که نیازی به انجام این کار وجود ندارد. اما رژیم غذایی یکی از بهترین روش‌ها برای مبارزه با التهاب مزمن که به بیماری‌های خودایمنی منجر می‌شود، است.

احتمالا فهرستی طولانی از غذا‌های ضد التهاب را در رسانه‌های اجتماعی و سایت‌های مختلف دیده اید و این‌ها تا حدی مفید هستند. اما تسلط بر التهاب که در پس بیماری خودایمنی شما قرار دارد ممکن است کمتر در مورد مصرف برخی غذا‌ها و مبارزه با التهاب و بیشتر درباره سبک غذا خوردنی باشد که با تغییر در سوخت و ساز بدن التهاب را کاهش می‌دهد. رژیم غذایی کتو توانایی انجام چنین کاری را دارد.

رژیم غذایی که می‌تواند التهاب بیماری‌زا را از طریق روده کاهش دهد

بیش از ۸۰ نوع بیماری خودایمنی مزمن وجود دارند که به گفته موسسه ملی سلامت آمریکا بیش از ۲۳.۵ میلیون نفر را در این کشور تحت تاثیر قرار می‌دهند. از جمله مواردی که ممکن است با آن‌ها آشنا باشید می‌توان به آرتریت روماتوئید، تیروئیدیت هاشیموتو، لوپوس، سلیاک، مولتیپل اسکلروزیس و بیماری گریوز اشاره کرد.

پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا تایید کرده اند که رژیم غذایی کتو موجب تغییراتی در روده می‌شود که به کاهش التهاب منجر شده و می‌تواند به افرادی که از اختلالات خودایمنی رنج می‌برند، کمک کند.

کتو یک رژیم غذایی کم کربوهیدرات و سرشار از چربی است که موجب تغییرات متابولیک چشمگیر در بدن انسان می‌شود. با پایین نگه داشتن مصرف کربوهیدرات، رژیم غذایی کتو بدن را وادار می‌کند تا به جای استفاده از کربوهیدرات‌ها به عنوان منبع اصلی سوخت از مولکول‌های چربی به نام کتون‌ها استفاده کند.

پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا مطالعه خود را با حضور ۱۷ شرکت کننده مرد دارای اضافه وزن یا چاق که به دیابت مبتلا نبودند، انجام دادند. پژوهشگران از این مردان خواستند تا دو ماه را در بخش متابولیک بگذرانند تا به طور دقیق عادات رژیم غذایی و ورزش آن‌ها را زیر نظر داشته باشند.

طی چهار هفته نخست، پژوهشگران از نیمی از این مردان خواستند تا یک رژیم غذایی استاندارد را مصرف کنند که حاوی ۵۰ درصد کربوهیدرات، ۱۵ درصد پروتئین و ۳۵ درصد چربی می‌شد. گروه دوم یک رژیم غذایی کتوژنیک حاوی ۵ درصد کربوهیدرات، ۱۵ درصد پروتئین و ۸۰ درصد چربی را دنبال می‌کرد. طی چهار هفته دوم، رژیم غذایی این دو گروه تعویض شد.

پژوهشگران نمونه‌های مدفوع این افراد را برای تجزیه و تحلیل تفاوت‌ها در میکروبیوم‌های آن‌ها پس از تعویض بین رژیم غذایی استاندارد و رژیم غذایی کتو بررسی کردند.

آن‌ها دریافتند رژیم غذایی کتو تغییرات چشمگیری در میکروبیوم این افراد ایجاد کرده است. تغییرات در حداقل ۱۹ باکتری مختلف از جمله باکتری‌های اکتینوباکترها، باکترئویدها، و فیرمیکوت‌ها ایجاد شده بود. همچنین، این رژیم غذایی تغییرات قابل توجهی در سطوح پروبیوتیک بیفیدوباکتریا در روده ایجاد کرده بود. این سطوح کاهش یافته بود.

تغییرات ایجاد شده برای سلامت این مردان در بلند مدت به چه معناست؟

برای بررسی این پرسش، پژوهشگران اجزای میکروبیوم افرادی که رژیم غذایی کتو را دنبال می‌کردند به موش‌ها انتقال دادند. آن‌ها دریافتند که تغییرات میکروبی ناشی از رژیم غذایی کتو مقدار سلول‌های ایمنی Th۱۷ در این موش‌ها را کاهش داده است. سلول‌های ایمنی Th۱۷ نوعی از سلول‌های T هستند که به مبارزه با عفونت کمک می‌کنند. متاسفانه، این سلول‌ها از محرک‌های التهاب در بیماری‌های خودایمنی نیز هستند. از این رو، میزان کمتر آن‌ها می‌تواند به معنای التهاب کمتر باشد و ممکن است حتی به معنای شعله‌ور شدن کمتر بیماری باشد.

پژوهشگران کمی بیشتر درباره چگونگی تاثیر رژیم غذایی کتو بر میکروبیوم موش‌ها کاوش کردند. آن‌ها رژیم غذایی موش‌ها را بین کم چربی، پر چربی و رژیم غذایی‌های کتوژنیک کم کربوهیدرات تغییر دادند و به نتیجه جالب توجه دیگری درباره رژیم غذایی کتو دست یافتند.

رژیم‌های غذایی کتوژنیک و پر چربی اثر متضادی بر میکروبیم روده داشتند. این به معنای آن است که بخش کم کربوهیدرات رژیم کتو اهمیت دارد. مصرف چربی فراوان بدون کاهش کافی کربوهیدرات‌ها به سود میکروبیوم شما نخواهد بود.

این رژیم‌های غذایی خودایمنی را پیش از آغاز رژیم کتو مد نظر قرار دهید

آیا برای کنترل بیماری خودایمنی خود باید رژیم غذایی کتو را دنبال کنید؟ این رژیم غذایی پتانسیل خوبی در این زمینه نشان داده است، اما چند رژیم غذایی دیگر نیز وجود دارند که توانایی خود برای مقابله با بیماری‌های خودایمنی را نشان داده اند.

رژیم غذایی پروتکل خودایمنی (AIP) یکی از آن‌ها است. این رژیم غذایی شاخه‌ای از رژیم غذایی پالئو است، از این رو، کم کربوهیدرات است، اما نه به اندازه‌ای که در رژیم غذایی کتو دنبال می‌شود.

رژیم غذایی پروتکل خودایمنی با یک مرحله حذف اولیه که در آن مصرف غلات، حبوبات، بادنجانیان، لبنیات، تخم مرغ، قهوه، الکل، مغز‌ها و دانه‌های خوراکی، قند‌های پالایش شده، روغن‌ها و افزودنی‌های غذایی حذف می‌شود، آغاز می‌شود. این به دلیل آن است که تصور می‌شود این مواد غذایی موجب التهاب روده ای، بی تعادلی‌های میکروبیوم و عدم تحمل غذایی می‌شوند. در شرایطی که این مواد غذایی حذف می‌شوند، شما بر مصرف غذا‌های سالم‌تر مانند مواد غذایی سرشار از مواد مغذی و تازه، آب گوشت، و غذا‌های تخمیر شده (منبع خوبی برای لاکتوباسیلوس که سطوح ویتامین D ضد التهاب را در خون افزایش می‌دهد) متمرکز می‌شوید. در نهایت، شما وارد یک مرحله حفظ و نگهداری می‌شوید که در آن افزودن دوباره مواد غذایی به رژیم غذایی برای بررسی این که کدام یک را می‌توان تحمل کرد و کدام یک موجب بروز علائم می‌شوند، وارد می‌شوید.

رژیم غذایی پروتکل والز گزینه خوب دیگری برای افراد مبتلا به بیماری‌های خودایمنی است. این رژیم نیز شاخه‌ای از رژیم غذایی پالئو است که توسط دکتر تری والز، استاد پزشکی در دانشگاه آیووا معرفی شده است. وی از این رژیم غذای به طور موفقیت آمیز برای القای خاموشی بیماری مولتیپل اسکلروز پیشرونده ثانویه خود استفاده کرده است.

پروتکل والز به طور موفقیت آمیز برای درمان افراد مبتلا به چاقی، دیابت، خستگی، درد مزمن، لوپوس، آرتریت روماتوئید، بیماری التهابی روده، اختلال استرس پس از سانحه و آسیب تروماتیک مغز استفاده شده است.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: رژیم غذایی رژیم غذایی کتو بیماری های خودایمنی سبک زندگی پارسی خبر بیماری های خودایمنی بیماری خودایمنی رژیم غذایی کتو کم کربوهیدرات مواد غذایی سلول ها غذا ها موش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۸۹۶۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رژیم غذایی سالم برای جلوگیری از انواع سرطان

اگر چه در انتخاب غذاهایی تحت عنوان {غذای ضد سرطان} تضمینی وجود ندارد اما انتخاب مواد غذایی مناسب می تواند به کاهش خطر ابتلا به آن کمک کند . برای پیشگیری از خطر ابتلا به سرطان در این قسمت دستورالعمل هایی را برایتان ارائه خواهیم کرد.

جلوگیری از انواع سرطان با مواد طبیعی

1. مقدار زیادی میوه و سبزیجات مصرف کنید :

به گزارش نمناک، میوه ها و سبزیجات سرشار از مواد مغذی و ویتامین ها هستند که تصور می شود می توانند خطر ابتلا به برخی سرطان ها را کاهش دهد. همچنین مصرف غذای گیاهی باعث احساس سیری شده و فرصت را به مصرف محصولات قندی نخواهد داد.

پیروی از رژیم مدیترانه ای برای پیشگیری از سرطان رژیمی مناسب می باشد زیرا بر مصرف غذاهای گیاهی مانند میوه و سبزیجات ، غلات سبوس دار، حبوبات و آجیل تمرکز دارد.

2. چای سبز :

چای سبز یک آنتی اکسیدان قدرتمند است که می تواند در پیشگیری از سرطان کبد، پستان، لوزالمعده، ریه ،مری و پوست موثر واقع شود . محققان همچنین گزارش می دهند که وجود یک ماده شیمیایی غیرسمی در چای سبز به نام اپی گالوکاتچین سه گالات علیه اوروکیناز (آنزیمی که برای رشد سرطان مهم است) عمل می کند . یک فنجان چای سبز حاوی 100-200 میلی گرم ازاین ماده ضد سرطان است.

3. گوجه فرنگی :

براساس تحقیقات وجود آنتی اکسیدان لیکوپن در گوجه فرنگی به همراه بتاکاروتن ، آلفاکاروتن و ویتامین E می تواند در پیشگیری از برخی سرطان ها مانند سرطان پروستات در مردان و ریه به خوبی عمل کند . گوجه فرنگی پخته خواص بسیاری دارد زیرا به این روش لیکوپن آزاد و در دسترس بدن قرار می گیرد.

4. روغن زیتون :

در کشورهای مدیترانه ای از روغن زیتون برای پخت و پز و تهیه سالاد استفاده می شود و ممکن است یک ماده غذایی ضد سرطان محسوب شود و برخی بررسی ها نشان می دهد که میزان سرطان پستان در کشورهای مدیترانه ای بسیار کمتر از سایر کشور ها می باشد.

5. انگور:

انگور قرمز سرشار از آنتی اکسیدانی بنام رسوراترول است و می تواند با سرطان مبارزه کند . این ماده در آب انگور قرمز فراوان بوده و رشد سلول های سرطانی را محدود می کند.

6. سیر و پیاز :

براساس تحقیقات انجام شده ، سیر و پیاز با تشکیل نیتروسامین ها می تواند بدن را در مقابل سرطان روده بزرگ ، کبد ،سینه و معده حفظ کند. در واقع هرچه سیر و پیاز تند تر باشد ترکیبات شیمیایی فعال گوگردی فراوانی دارد که می تواند از بروز سرطان پیشگیری کند . به همین دلیل مصرف روزانه یک حبه سیر توصیه می شود.

7. ماهی :

ماهی های چرب مانند سالمون و ماهی تن حاوی اسیدهای چرب امگا 3 هستند که با کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات در ارتباط است . چنانچه به دنبال جایگزینی برای ماهی هستید مصرف دانه کتان نیز توصیه می شود.

8. انواع توت ها :

توت ها حاوی آنتی اکسیدان هایی هستند که با متوقف کردن رادیکال های آزاد با سلول های سرطانی مبارزه می کنند . ترکیبات موجود در توت همچنین رشد و گسترش سلول های سرطانی را متوقف خواهد کرد . پس بلوبری ، تمشک و توت فرنگی را در رژیم روزانه خود بگنجانید.

9. سبزیجات صلیبی :

سبزیجات صلیبی از قبیل بروکلی، کلم پیچ و گل کلم در مقابله با سرطان عالی هستند . محققان دریافتند که اجزای موجود دراین سبزیجات می تواند بدن شما را از رادیکال های آزادی که به DNA سلولها آسیب می رساند محافظت کند . این سبزیجات همچنین می تواند رشد تومور ها را آهسته و در حقیقت آن ها را ازبین ببرد.

10. زردچوبه :

زردچوبه ادویه ای نارنجی رنگ و متعلق به هندوستان است . این ادویه حاوی ماده ای به نام کورکومین است که در کاهش خطر سرطان مفید واقع می شود.

کورکومین سلول های سرطانی را مهار و به کوچک شدن آن ها کمک می کند.

11. غلات کامل :

غلات سبوس دار حاوی مقادیر زیادی فیبر و آنتی اکسیدان هستند که احتمال ابتلا به سرطان را کاهش می دهند . مصرف غلات خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را نیز کاهش خواهد داد . جو دوسر ، برنج قهوه ای و نان گندم سبوس دار و پاستا نمونه های از این غلات سبوس دار هستند.

12. سبزیجات دارای برگ سبز :

سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج و کاهو منبع خوبی از آنتی اکسیدان هایی چون بتاکاروتن و لوتئین هستند . مواد شیمیایی موجود در این سبزیجات با سرطان مبارزه کرده و رشد برخی سلول های سرطانی را محدود می کند.

13. لوبیا :

لوبیا ها به ویژه لوبیا چیتی و لوبیا قرمز منابع بسیار خوب و غنی از آنتی اکسیدان هستند و باید در رژیم ضد سرطان گنجانده شوند . لوبیا ها همچنین حاوی فیبر هستند که خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش خواهند داد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • چه افرادی در معرض کمبود ویتامین B۱۲ قرار دارند؟
  • چرا رژیم غذایی ناسالم باعث سرطان می‌شود؟
  • دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند
  • استرس زیاد و کمبود خواب، وزن را افزایش می‌دهد
  • ترمیم سریع سوختگی با بانداژ ساخته‌شده از سیب، ذرت و سویا!
  • ویتامینی که چربی کبدچرب را دفع می‌کند
  • مهم‌ترین علت چاقی در ایران
  • رژیم غذایی سالم برای جلوگیری از انواع سرطان
  • کاهش وزن با دو قاشق چایخوری از سرکه سیب
  • این ویتامین چربی کبد را دفع می‌کند | روش‌های کاربردی برای تقویت سلامت کبد